donderdag 15 december 2016

Gemberkoek Koekjes uit Maryland


De Koek trommel zou niet compleet zijn deze Kerst met deze heerlijk kruidige Gemberkoekmannetjes.
Voor ongeveer 24 koekjes heb je nodig:

Een Gemberkoek mannetje vorm van ongeveer 10 cm. mag ook ietsje langer.

115 gr boter, zacht
150 gr donkerbruine basterd suiker
113 gr treacle of hele zwarte donkere stroop
1 groot ei
2 eetlepels water
380 gr patent bloem
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
2 theelepels gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
1/2 theelepel gemalen all spice (gemalen pimento bessen) Ik heb het bij M&S gevonden.

Decoratie naar keuze.

1. Créme de boter met de suiker tot 1 geheel. Doe er de stroop, ei en water bij. Mix even om en om. In een andere kom mengen we de rest van de ingrediënten. Voeg dit langzaam toe aan het botermengsel. Verdeel het deeg in twee. Het is een plakkerig goedje, maar dat komt goed. Vorm de deeghelften tot een schotel en verpak het in plastic.
Leg het ongeveer 30 minuten in de koelkast, zodat het wat hanteerbaarder kan worden.

2. Verwarm je oven voor op 180C. Om een met bloem bestoven werkblad rol je elke deeghelft tot een dikte van ongeveer 1/2 cm dik.  Snij nu met je vorm je koekjes uit en leg ze op een ingevette koekjesplaat. Hou 2cm afstand.

3. Bak ze in 8-10 minuten af totdat de randjes wat harder zijn. Leg ze op je cakerooster om af te koelen. Decoreer dan de koekjes naar hartelust! Ik heb doormidden geknipt voor oogjes, maar je kunt ook snoepkraaltjes gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...