vrijdag 2 december 2016

Gluten en zuivelvrije Brownie met Framboosjes


Deze Brownie kan een dag van te voren worden gemaakt. Bewaar hem dan wel in een luchtdichte container.

Nodig:

150 gr. zuivelvrije boter of margarine (bv. met Olijfolie)
150 gr.       ,,         donkere chocolade
250 ml. Amandelmelk
275 gr. witte basterd suiker
3 eieren (L ) licht geklopt
65 gr. glutenvrije bloem of cakemeel
75 gr. boekweit meel
35 gr. cacao poeder (blooker amsterdam)
125 gr. frambozen vers of bevroren



1. Verwarm je oven voor op 180C. ( Mijn oven is dan te heet dus ik zet hem altijd op 175C. Spray of vet een bakblik in van 20x30cm ongeveer en bekleed hem met bakpapier.
2. Combineer de boter cq. zuivelvrijemagarine, chocolade en amandelmelk in een steelpan en laat alles op een laag vuur smelten. Als het glad is, haal dan de pan van de warmtebron en voeg al roerend de suiker erdoor. Laat 10 minuten afkoelen.
3. Roer met een houten lepel de eieren door het chocomengsel, en roer dan de gecombineerde bloem en meel met cacao erdoor. Roer voorzichtig de helft van de frambozen erdoor. Giet nu het beslag in je gereed staande bakvorm. Strooi er evt. nog wat frambozen overheen of bewaar deze voor decoratie.
4. Bak 35-40 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat in de bakvorm afkoelen. Snij het dan in ongeveer 24 stukjes. Bestrooi met extra frambozen, cacao of basterd suiker.

(de ingrediënten heb ik bij Albert XL gehaald)



                               "Bak Ze"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...