maandag 19 december 2016

Pompoen Boter uit de Kitchencourtlane Bakery




Makkelijke Pompoen Boter stap voor stap. In een leuk schaaltje naast de Brandy boter op de Kerst tafel of in een leuke pot voor dagelijks gebruik.

Men neme:
230 gr. zachte ongezouten boter
70-75 gr. gepureerde pompoen
2 eetlepels honing
1 á 2 eetlepels licht bruine basterd suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat
1/8 theelepel kruidnagel
zout naar smaak

Gebruik gesneden pompoenblokjes uit de vriezer (AH) of snij zelf een pompoen aan stukken.

Breng het aan de kook en check wanneer de pompoen zacht en gaar is. Laat dan afkoelen.

Haal de schil eraf en pureer de pompoen fijn.
Mix 70- 75 gr hiervan door de zachte boter. Voeg de overgebleven kruiden en ingrediënten toe en mix goed door.
Doe het in potjes of bakjes, doe er een strik om en geef het als kadootje.
De boter blijft zeker 2 weken goed in de koelkast. Vergeet niet de datum erop te schrijven wanneer de pompoen boter is gemaakt.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...