donderdag 22 december 2016

Italiaanse Kerstkoekjes met Ricotta


Heerlijke koekjes die erg leuk op de kersttafel staan.

Nodig:
350 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel zout
250 gr fijne kristal suiker
115 gr zachter boter
100 gr ( 1 kuipje) ricotta
2 theelepels citroen rasp
2 eieren (l)
1 theelepel vanille extract

Voor het glazuurlaagje:
200 gr poedersuiker
2-3 eetlepels citroensap
Gekleurde spikkels

1. Verwarm je oven voor op 180C. In een kleine kom mengen we de bloem, bakpoeder en zout.
2. In een grote kom mengen we de suiker, boter en ricotta en citroenrasp met een electrische mixer. Voor ongeveer 1 minuut. Schraap de kanten van de kom schoon. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Doe de vanille erbij. OP de laagste stand mixen we het bloem mengsel erdoor totdat alles goed is gecombineerd. Dek de kom af en zet 30 minuten in de koelkast.


3. Met bebloemde handen draaien we balletjes van 7-8 gram, ongeveer 2,5 cm. Leg ze op je niet ingevette koekjesplaten met 5 cm tussenruimte. Bak ze 9-10 minuten ( bij mijn oven is het 8-9 minuten). Totdat ze wat vastig zijn maar niet goudbruin. Laat ze 2 minuten afkoelen op de koekjesplaat en zet ze dan op je cakerooster om verder af te koelen.


In een kleine kom, mixen we de poedersuiker en de citroensap met een lepeltje totdat het lekker smeerbaar is. Doe er wat suiker bij als het te nat is. Met een mesje smeren we wat glazuur op een koekje.  Meteen strooien we daar wat gekleurde spikkels op. Laat ze 30 minuten hard worden voordat je ze presenteert of in een pot met een strik erom heen doet.

Het is natuurlijk ook mogelijk om er helemaal niets op te doen.


                                            "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...