donderdag 22 december 2016

Glutenvrije Sinaasappel en Witte Chocolade Blondie uit Australië



(Eigen foto komt nog)



Nodig:
Een vierkante bakvorm van ongeveer 19 cm.
150 gr witte chocolade grof gehakt
100 gr zachte boter
150 gr witte basterd suiker
2 eieren, licht geklopt
2 theelepels geraspte sinaasappel
100 gr glutenvrije bloem
75 gr tapioca (maniok) bloem
50 gr rijstebloem
60 gr amandelmeel
45 gr grof gehakte pistachio nootjes
90 gr honing (welke je zelf verkiest)

1. Hak de nootjes en de chocolade en spray en beleg je bakvorm. Verwarm daarna je oven voor op 180C.
2. Roer de chocolade met de boter in een medium steelpan op een lage temperatuur totdat de chocolade is gesmolten. Haal het van de warmtebron af en laat 5 minuten afkoelen.
3. Roer de suiker erdoor. Nu lijkt het erop dat het mengsel is geschift maar als straks de droge ingrediënten erin gaan veranderd dat. Doe de eitjes en de sinaas rasp erbij. Roer om te combineren. Roer de gezeefde bloem erdoor en het amandelmeel totdat het een geheel is.
4. Giet dit mengsel in je bakvorm en strooi de pistachio nootjes eroverheen.
5. Bak de Blondie in ongeveer 35-40 minuten af of totdat je saté prikker er schoon uitkomt. Giet nu de honing over de hete cake. Laat in de bakvorm afkoelen, dan kun je er daarna 16 blokjes van snijden.

                                  "Bak Ze"!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...