donderdag 8 december 2016

Grote Choc Chip Walnoot Koekies voor de volgende dag


De titel zegt het al. Het deeg moet een nachtje in de koelkast. Dus vandaag deeg maken en morgen bakken!

Nodig voor ongeveer 20-21 Koekies:

230 gr zachte ongezouten boter
200 gr lichtbruine basterd suiker
150 gr witte basterd suiker
2 eieren (l)
1 en een halve theelepel vanille extract
400 gr patent bloem
1 en 1/4 theelepel baking soda
1 theelepel zout
350 gr Callebaut of andere chocolade chips of stukjes
180 gr in stukjes gehakte en geroosterde walnoten

( Roosteren kan in de oven op 180C - 5-10 minuten of gewoon in je koekenpan af en toe roeren totdat ze licht gebruind zijn.)

1. In een grote kom mengen we de boter en de suikers tot een créme. Mix de eieren en de vanille erbij. In een kleine kom mengen we de bloem, baksoda en zout. ; mix dit langzaam bij het botermengsel. Roer de chocolade en de geroosterde walnootjes erdoor.

2. Draai van dit deeg balletjes van rond de 70 gram.  Plet ze tot ongeveer 2cm dikte. Maak de randjes glad indien nodig. Plaats deze "koeken" in een container (mag luchtdicht) om en om met lagen bakpapier. Zet ze een nacht in de koelkast.

3. De volgende ochtend: Verwarm je oven voor op 200C. Leg de koekjes met 5 cm afstand van elkaar op je koeken bakplaten. Laat ze 30 minuten staan voor je ze in de oven afbakt. Bak de koeken in 8-10 minuten gaar. De randjes zijn goudbruin, in het midden zijn ze licht.

4. Laat ze 2 minuten op je bakplaat afkoelen, en leg ze dan voorzichtig met een spatel op je cakerooster.
Ze worden vanzelf hard.

Voor vragen kun je mij altijd PM op mijn facebookpage Conny Bakes.

                            "Bak Ze"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...