zaterdag 10 december 2016

Honing IJskast Koekjes uit Texas


Altijd een paar rollen koekjes deeg in de ijskast hebben liggen. Als er visite komt zijn er in no time verse koekjes gebakken! Ik heb er kerst-versiering op gedaan en wat rode kleurstof aan het koekjes deeg toegevoegd.
Voor ongeveer 48 koekjes hebben we nodig:

345 gr zachte ongezouten boter
400 gr licht bruine suiker
2 eieren
160 gr honing
1 theelepel citroen extract of de rasp van een schone citroen
634 gr patent bloem
2 theelepels baksoda
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
1 theepel kaneel poeder

1. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe de eieren er 1 voor 1 bij totdat ze goed zijn gecombineerd. Doe de Honing en de citroen erbij. Combineer de andere ingrediënten en voeg dit langzaam toe aan het botermengsel. Mix even goed door.
2. Rol het deeg in 2 worsten van 30 cm, rol ze in plastic folie en leg in de ijskast.  Laat ze minstens 2 uur hard worden vóór gebruik, het liefst een nacht.
3. Verwarm je oven voor op 160C. Pak een rol uit en snij plakjes van 0,5 cm. Leg ze op je koekjesplaten met 2 cm afstand van elkaar. De platen hoeven niet ingevet te worden. Als je koekjes met versiering wil, doop ze dan nu zachtjes in een schaaltje met decoratie materiaal.
4. Bak de koekjes in 10-12 minuten af. Mijn oven is vrij heet dus ik had aan 8 minuten genoeg.
5. Haal de nog zachte koekjes van de koekjesplaat af en leg ze op een cakerooster om hard te worden.

                               "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...