vrijdag 16 december 2016

Kaneel Brownie uit Wyoming

Vandaag gaan we een heerlijke Brownie bakken met een geheim ingrediënt: Kaneel! Echt super lekker!

Nodig:

65 gr cacao poeder (blooker amsterdam)
1/2 theelepel baksoda
50 gr gesmolten boter
plus 100 gr zachte boter
125 ml kokend water
400 gr licht bruine basterd suiker
2 grote eieren geklopt
1 theelepel vanille extract
200 gr patent bloem
1-1/2 tot 2 theelepels kaneelpoeder
1/4 theelepel zout
150 gr stukjes gehakte chocolade

Voor de bovenlaag:
85 gr zachte boter
50 gr cacao (blooker)
440 gr poedersuiker ( 1 bus is 250 gr ongeveer)
1 tot 1 en een 1/2 theelepel kaneelpoeder
80 ml koffiemelk
1 theelepel vanille extract

1. In een kom mengen we de cacao en de baksoda. Meng 50 gr gesmolten boter erdoor. Voeg het hete water toe en meng tot het iets dik is geworden. Roer de suiker, eieren, vanille en de 100 gr boter. Voeg de bloem toe met kaneelpoeder en zout. Roer de chocolade stukjes erdoor. Giet dit in je brownie pan, die inmiddels is ingevet en belegd met bakpapier.
2. Bak het geheel af in je oven op 180C. voor 40 minuten. Niet te lang want Brownies moeten "fudgy"zijn.
3. Voor de bovenlaag crémen we de boter in een kom. Combineer de cacao, suiker en de kaneelpoeder, om en om met de koffiemelk. Mix totdat je een smeerbare créme hebt. Denk nutella achtig. Doe de vanille erbij, doe er meer melk bij als dat naar gevoel nodig is.
4. Smeer de créme over de afgekoelde brownie en decoreer naar hartelust. Ik heb kerstdeco gebruikt.
5. Snij in mooie vierkante blokjes voordat je de brownies gaat serveren.

                          "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...