vrijdag 2 december 2016

Sinterklaas kruiden Cake met sinaasappel suikerlaagje


Een sterk gekruide cake is weer eens wat anders dacht Sint. Ergo:

Nodig:

250 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 en een 1/2 theelepel gember poeder
1 en een 1/2 theelepel kaneel poeder
1/4 theelepel kruidnagel
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel gemalen peper

180 ml dikke stroop/molasses (ik gebruik Treacle)
180 ml heet water ( ongeveer 38C.)

115 gr zachte boter
67gr bruine basterd suiker
1 ei (large)
1 theelepel vanille extract

Voor het suikerlaagje:
250 gr poedersuiker ( 1 bus)
30-45 ml sinaasappelsap

1. Verwarm je oven voor op 175 C. Neem je Cakeblik, spray hem in en bekleed met bakpapier.
2. IN een kom mengen we de eerste 7 ingrediënten.
In een andere kom mengen we de dikke stroop met het hete water.
3. In een andere kom mixen we de boter en de suiker totdat het crémig is. NU voegen we het ei en de vanille toe totdat het goed is gecombineerd. Op een lage snelheid mixen we de droge ingrediënten om en om met de molasse/stroop mix. Totdat alles goed is gecombineerd. Mix niet TE lang door. Het beslag is vrij dun.
4. Giet het beslag in je bakvorm en bak het geheel in 50-55 minuten af. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
5. Laat de cake volledig in de bakvorm afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.
6. Suikerlaagje maken: Roer het sinaasappelsap door de poedersuiker tot een egaal beslagje. Giet dit langzaam stukje bij beetje over de afgekoelde cake.
7. Versier naar hartelust. Deze cake kan 2 maanden in de vriezer, maar ja, dan zit Sinterklaas alweer in Spanje!


"Bak Ze" Groetjes van St. Nicolaas en Zwarte Piet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...