dinsdag 8 augustus 2017

Bramen-Sinaasappel Cake uit de Kitchencourt Lane Bakery



Een heerlijk dessert voor de zoetekauwen onder ons.

Nodig:
115 gr zachte boter
150 gr witte basterd suiker en 50 gr apart gezet
1 groot ei
1 theelepel rasp van een sinaasappel
210 gr patent bloem, 1 eetlepel bloem apart gezet
1/2 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/8 theelepel zout
120 gr sour cream of gewone yoghurt
225 gr verse bramen
Poedersuiker (optioneel)

1. Verwarm je oven voor op 180C en spray je springvorm van 23 cm in met baukje bakspray. Bepoeder met bloem en klop het goed uit.

2. In een grote kom crémen we de boter met de 150 gr suiker. Doe het ei en de rasp van de sinaasappel erbij. IN een andere kom mengen we de 210 gr bloem, baking soda en zout. Meng dit bij het botermengsel om en om met de sour cream of yoghurt. Mix goed door.

3. Doe het beslag in je bakvorm. In een kom doen we de bramen samen met 1 eetlepel bloem en schudden goed om.
Leg de bramen op het beslag. Strooi de 50 gr suiker over de bramen. Bak de cake in 35-40 minuten af, of totdat je caketester er schoon uitkomt.

4. Met een mes maken we de randen los en halen alleen de rand weg. Even laten staan en dan op je rooster aflaten koelen. Serveer warme punten of op kamer temperatuur met als je wil nog wat extra poedersuiker.

                                          "Bak Ze"!

                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...