zaterdag 5 augustus 2017

Verse Peren en Walnoot Cakes (2) uit Texas

Zeg maar Nee! Dan krijg je er twee!

Deze cakes zijn heerlijk om kado te geven.
Of gewoon 1 maken en 1 in de vriezer?

Dit heb je nodig:

3 grote eieren (We trekken ons niks aan van
Eier-gate!)
300 gr witte basterd suiker
180 ml Zonnebloem olie
1 theelepel vanille extract

430 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (oetker)
2 theelepels kaneel poeder
1 theelepel bakingsoda (bicarbonaat)
1 theelepel zout

4 medium peren (b.v. Conference) in kleine stukjes gehakt, waarover 1 theelepel citroensap gaat
90 gr gehakte walnoten

2 Cakeblikken bekleed met bakpapier

1. Verwarm je oven voor op 175 C. In een grote kom doen we de eieren, suiker, olie en vanille. Mix goed door. Combineer, in een andere kom, de bloem, bakpoeder, kaneel, baksoda en het zout. Mix dit bij het eierbeslag totdat het nét is gemixt. Doe de peren bij het citroensap. Roer de peren en de walnoten in dit vrij dikke beslag.
2. Verdeel, al lepelend,  het dikke beslag in je cakeblikken. Bak de cakes in 50-55 minuten af, of totdat je caketester er schoon uitkomt.

                           "Bak Ze"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...