donderdag 3 augustus 2017

Kruidige Rozijn en Wortel cake uit Saskatchawan



Prep: 15 min. Bakken: 55 min. plus afkoelen

Zet alles eerst klaar op je aanrecht en verwarm dan je oven voor op 165C.

2 eiwitten
150 gr witte basterd suiker
135 gr ah biologische 0 % appelmoes
60 ml koolzaadolie
120 gr geraspte wortel
130 gr vanille yoghurt
60 ml water
140 gr patent bloem, 1 eetl. daarvan apart houden
140 gr volkoren bloem
2 theelepels kaneel poeder
1 en een halve theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel kruidnagel
130 gr rozijnen

1. Verwarm je oven op 165 C en beleg je cakeblik met bakpapier.
2. In een grote kom mixen we de eiwitten tot schuim. Mix de suiker erdoor samen met de appelmoes en olie totdat alles goed is gecombineerd. Roer de wortel, yoghurt en het water erdoor. Mix goed rond.
3. Combineer de volkorenmeel, kaneel,baking soda,zout, nootmuskaat, en de kruidnagel samen met de bloem minus 1 eetlepel. Doe dit bij het beslag totdat het nét is gecombineerd.
Doe de gereserveerde bloem bij de rozijnen en roer even om en om. Roer door het beslag.
3. Giet het beslag in je cakevorm en bak het in 50-55 minuten gaar of totdat je caketester er schoon uitkomt. Evt. met wat poedersuiker bestrooien.

                            "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...