woensdag 16 augustus 2017

Chocolade Karnemelk Vierkantjes uit Nebraska



Romige zachte en luchtige vierkantjes.

Nodig:
230 gr boter in dobbelsteentjes
28 gr cacao (blooker Amsterdam)
250 ml water

280 gr patent bloem
400 gr witte basterd suiker
1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
125 ml karnemelk
2 grote eieren, al geklopt
1 theelepel vanille extract
3 tot 4 druppels rode kleurstof

Voor de bovenlaag:
115 gr boter
28 gr cacao (blooker)
125 ml karnemelk
500 gr poedersuiker ( ongeveer 2 bussen)
1 theelepel vanille extract
mespuntje zout
ongeveer 90 gr gehakte amandelen

1. In een steelpan brengen we de boter, cacao en het water aan de kook. Laat afkoelen.
2. Verwarm je oven voor op 180c. (Ken je oven, die van mij is 175c genoeg) Spray je bakvorm van ongeveer 38x26 in met bakspray, bestrooi met bloem en klop overtollige bloem eruit.
3. In een grote kom mengen we de bloem, suiker, bak soda en zout. Roer goed om. Doe de cacao/botermix erbij met de karnemelk. Doe de geklopte eieren erbij, de vanille en als je wil de kleurstof. Giet het beslag in je bakvorm.
4. Bak het geheel in 20 minuten af. Voor het bovenlaagje smelten we de boter met de cacao en karnemelk. Roer er dan de poedersuiker (lepel voor lepel) doorheen met het zout en de vanille.
5. Schrik niet als je cake op een maanlandschap lijkt, dat trekt bij. Giet de chocolade mix over de nog warme cake. Bestrooi de cake met gehakte amandelen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...