zaterdag 12 augustus 2017

Chocolade Oreo Koekjes Cake van Ilse


Ilse kwam op het idee om deze onweerstaanbare cake te bakken. Het duurt even en je hebt een beetje ervaring nodig maar, dan heb je ook wat!


Kijk eens naar die mooie lagen van chocolade cake en Oreo boter crème.  Ook maken?  Lees eerst het recept even goed door!

Voor de cakes: 3 bakblikken (springvorm) van 23 cm

260 gr patent bloem
414 gr witte basterd suiker
85 gr Cacao ( Blooker Amsterdam)
2 theelepels baking soda
1 theelepel zout
2 grote eieren
240 ml karnemelk
240 ml zonnebloem of koolzaad olie
1 en een halve theelepel vanille suiker
240 ml kokend water

Voor de Oreo Icing:
620 gr zachte boter  (niet schrikken dus)
920 gr poedersuiker (idem)
Ongeveer 30 Oreo koekjes tot kruimels gemept ( in een afsluitbare plastic zak)
1 theelepel vanille extract
90 ml - 105 ml water
5 Oreo koekjes doormidden gesneden
Evt. nog meer verkruimelde Oreo's als decoratie.

Opmerking: Je hebt zeker 4-5 rollen Oreo koekjes nodig.
Met geklopte slagroom kun je mooie toefjes maken en daar de halve Oreo insteken.

Doen:
Bereid je 3 ronde vormen voor: Insprayen en rondje bakpapier. Verwarm je oven voor op 150C.

1. Doe alle droge ingredienten in een kom en roer door elkaar.
2. Doe de eieren, karnemelk en olie erbij en mix goed om.
3. Doe de vanille in het kokende water en roer goed door. Doe dit bij dit vrij dunne beslag en mix goed door.
4. Giet en verdeel dit beslag over je 3 bakvormen, gebruik desnoods een soeplepel. Bak de cakes in je voorverwarmde oven van 150C. (Yep, 150). 25-28 minuten of totdat je cake-tester er schoon uitkomt.
5. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen. De cakes gaan van de rand afstaan. Zet ze daarna zonder bakvorm en papier op je cakerooster om af te koelen. De cakes zijn vrij slap dus maak gebruik van 2 rooster en spatels.
6. Terwijl de cakes afkoelen maken we de Icing. Mix de boter zacht. Voeg langzaam lepel voor lepel de poedersuiker bij de boter. Doe de vanille erbij en de verpulverde Oreo koekjes. Doe nog meer lepels poedersuiker erbij en maak gebruik van het water of melk om een mooi romige substantie te verkrijgen.
7. Zet ongeveer 817 gram van de Oreo boter crème aan de kant.
8. Als de cakes een ietwat bolle bovenkant hebben kun je deze met een broodmes recht snijden.
9. Plaats de eerste cake op een mooi bord, smeer de helft van de Icing op deze cake. Kruimel daar verkruimelde Oreo koekjes overheen. Leg de tweede laag cake er bovenop. Herhaal bovenstaand.
10. Doe dan de derde cake erboven op en gebruik hier dan de weggezette Icing over. De bovenkant en de zijkant. Gebruik hier een spatel bij.
11. Doe daar evt. toefjes en de door de helft gesneden Oreo's op. En evt. nog wat verkruimeld Oreo's.

N.B.: Ik gebruik een Ikea ronddraai schijf (onderste boven) voor het bestrijken en recht krijgen van de boter crème.


                                  Veel Bakplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...