donderdag 17 augustus 2017

Wortel Cupcakes uit Pennsylvania


Heerlijke Cupcakes én zo klaar! Dit recept is voor 12 Cupcakes.

Nodig:
2 eieren (L)
100 gr witte en 100 gr licht bruine basterd suiker
125 ml koolzaad olie (Hollands goud)
140 gr  patent bloem
1 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel Koekkruiden (speculaas kruiden)
1/4 theelepel zout
150 gr geraspte wortels  (zakje AH Julienne)

Frosting:

125 gr mascarpone
57 gr boter
200 gr poedersuiker
optioneel: 20 gr geraspte kokos
                 30 gr gehakte pecan nootjes
                 40 gr gehakte rozijntjes

1. Verwarm je oven voor op 160c. Zet je Muffin vorm klaar (hema) en zet er papieren bakjes in.

2. In een grote kom, kloppen we de eieren, suiker en olie. Combineer de (gezeefde) bloem, kaneel, baking soda, bakpoeder, koekkruiden en het zout.

3. Meng dit rustig door het eiermengsel en roer de wortel er door. Mix even goed door, maar niet te lang.

4. Vul de papieren bakjes  2/3 vol. Bak ze in 20-25 minuten af. Check met je caketester of ze gaar zijn.  Laat ze 5 minuten in de bakvorm zitten, zet ze daarna op je cakerooster om af te koelen.


5. Voor de frosting: In een grote kom mengen we de mascarpone en boter tot een crème. Langzaam doen we de poedersuiker erbij. Hou apart of roer de kokos, pecans en rozijnen erbij.
n.b.: Als de frosting iets te veel glinstert (te nat) doe er dan gerust wat extra poedersuiker bij.

                                       "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...