dinsdag 22 augustus 2017

Mascarpone Bananen Pecan brood uit MarylandDit is een extra speciaal bananen brood. We maken er 2 van dit recept. 1 in de vriezer en 1 als kado aan iemand!

Nodig:
170 gr zachte ongezouten boter
250 gr cream cheese (Mascarpone b.v.)
400 gr witte basterd suiker
2 grote eieren
4 medium bruine bananen, geprakt
1/2 theelepel vanille extract
420 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel bak soda ( bicarbonate)
1/2 theelepel zout
200 gr pecan nootjes gehakt en in 2 verdeeld

Voor de Sinaasappel glazuur:

170 gr poedersuiker
3 eetlepels verse sinaasppelsap
1 theelepel rasp van de sinaasappel

1. Verwarm je oven op 180C. (ken je oven, die van mij is op 175C al goed). Zet je cakeblikken klaar met baukje baksprak en bakpapier.

2. Créme de boter, mascarpone en de suiker in een grote kom. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Mix de geprakte bananen en de vanille erdoor. Mix goed door. Combineer de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout.  Mix dit langzaam bij het eierbeslag. Roer de helft van de 200 gr gehakte pecans door het beslag.

3. Verdeel het beslag in je 2 cakeblikken.  Strooi de andere helft van de 200 gr gehakte pecans over de gevulde cakeblikken.   Bak de cakes in 60 minuten of 1 uur en een kwartier af. MAAR!!! Pas op!! De nootjes kunnen gaan verbranden dus doe er na ongeveer 45 minuten een vel aluminunium folie over. Laat ze 10 minuten in de blikken staan voordat je ze op je cakerooster zet.

4. Terwijl de cakes nog iets warm zijn kun je de glazuur maken. Zet het rooster op een vel bakpapier en lepel om en om de glazuur over de cakes. Laat volledig afkoelen.

                                         Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...