Stap voor stap
We beginnen allereerst met het maken van een Chocolade Cake Rol.
Boodschappen:
4 grote eieren
100 gr fijne Kristal suiker
65 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr cocoa poeder (blooker Amsterdam)
Voor de vulling:
1 eetlepel koffie essence of zelf gemaakt van instant koffie, 2 eetlepels heet water met 3 eetlepels instant koffie
4 eetlepels hete melk
225 gr ongezoete kastanje puree: (Albert Hein, bij de groente conserven)
Ook nodig:
50 gr fijne Kristal suiker
150 ml slagroom geslagen
2 eetlepels Brandy (Napoleon)
Voor de chocolade boter crème hebben we nodig:
175 gr goede kwaliteit reep chocolade
225 gr ongezouten boter
1 theelepel vanille extract
250 gr poeder suiker ( 1 bus)
Maar eerst:
* Verwarm je oven voor tot 220C. Dus goed heet. Spray en beleg een koekjesplaat met rand met bakpapier.
* Met je electrische handmixer mixen we de eieren en de suiker, net zolang totdat als je de mixer eruit haalt de mix langzaam eraf druipt. Zeef het meel en de cocoa samen in de eiermix om en om heel voorzichtig roerend. Doe de mix in de vorm en breng het heel voorzichtig naar de hoekjes en egaliseer een beetje. Sla niet met de vorm op de tafel. Je slaat de lucht eruit.
* Bak de cake nu in 10 minuten af of totdat de zijkantjes van de rand van de cakevorm af gaan staan. Terwijl de cake aan het bakken is leggen we een stuk bakpapier, wat groter is dan de bakvorm, op je werkplek, en bestrooien dit met suiker.
* Leg de cake vanuit de vorm op zijn kop op het bakpapier. Haal zo snel mogelijk het bakpapier van de cake af en snijdt de harde randjes mooi af. Snijdt een inkeping in de cake voor het oprollen. Niet doorsnijden! Rol de cake nu op met het besuikerde bakpapier erin.
Laat de cake zo afkoelen.
* Terwijl de cake afkoelt maken we de vulling.. Meng de koffie met de melk. Zeef de kastanje purée in een kom en mix nu de koffie mix en de suiker erdoor heen totdat je een glad mengsel hebt. Vouw nu de slagroom en de Brandy erdoor heen.
* Voorzichtig ontrollen we de boomstam, halen het bakpapier weg en besmeren de kastanje purée over de cakelaag. Nu rollen we de cake weer op. Als er wat scheuren in zitten is dat niet erg omdat de chocolade boter crème erover wordt gesmeerd.
* We snijden nu schuin een stukje van de cake af. Dit wordt de zijtak. Dit hoeft niet!
Oeps iets teveel afgesneden!
* Nu gaan we de boter crème erover doen, met de slagroom spuit en zak of met je spatel.
* De boter crème maken we, door de chocolade "Au bain Marie" te smelten.
* Zorg er voor dat de kom het hete water niet raakt, anders wordt de chocolade bitter!
* In een grote kom mixen we de boter zacht met de poedersuiker en de vanille extract. Mix totdat het een glad mengsel is en voeg dan, al mixend de ietwat afgekoelde chocolade erdoor heen. Laat verder afkoelen en vul je slagrom spuitzak ermee.
* Spuit chocolade ribbels over de boomstam om een bast effect te krijgen. Je kunt dit ook met je spatel doen. Doe er een leuk ornamentje bij of wat andere kerstversiering en laat het even sneeuwen met de poeder suiker.
Veel Bakplezier en
Fijne Dagen!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten