zondag 9 november 2014

Cypriotische Amandel Koekjes


Cypriotische Amandel Koekjes


Boodschappen:

125 gr amandelschaafsel verkruimeld in een blitzer of plastic zak  en deegroller maar niet al te fijn, er moet wel een beetje crunch blijven.
125 gr ongezouten zachte boter
185 gr fijne kristal suiker
2 eetlepels Brandy (Napoleon bv.)
2 eetlepels melk
200 gr patent bloem
25 gr maïzena
Poedersuiker


* In een grote kom crémen we de boter zacht en voegen langzaam de suiker toe. Daarna om en om de brandy en de melk. Totdat alles goed is gecombineerd.
* Nu vouwen we de grof gemalen amandel schaafsel erbij in en de gezeefde bloem en maïzena.
* Met je handen vormen we een mooie deegbal en verpakken we het in plastic folie. Leg 30 minuten in de koelkast.
* Verwarm je oven voor tot 160C. Ja 160C. Doe bakpapier op je bakplaat(ten)
* Neem theelepels van het gekoelde deeg, draai er balletjes van en druk ze ietsje plat. Druk er wat amandel schaafsel (heel) op. Houdt afstand tussen de koekjes.
* Bak ze in 20 minuten af. Ze zijn erg bleek maar dat hoort zo. Laat ze op je cake rooster afkoelen. Bestrooi ze met poedersuiker.
* Ze blijven zo'n 4-5 dagen goed.

                                             "Veel bakplezier!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...