zaterdag 22 november 2014

Honing Cake uit Devonshire




Honing Cake uit Devonshire

Boodschappen:

250 gr heldere honing (pot Basic Flower Honey AH, 450 gr)
plus ongeveer 50gr extra voor de glans
225 gr boter, in blokjes
100 gr donker bruine suiker
3 grote eieren, geklutst
300 gr zelf rijzend bakmeel, gezeefd



* Beboter of spray en beleg je 18cm ronde bak/springvorm met bakpapier.

* Doe de boter met de suiker en de honing in een pannetje en smelt het langzaam op een laag vuurtje. Breng als het gesmolten is even aan de kook en roer goed. Laat het nu goed afkoelen. (10-15 minuten) Als je het niet laat afkoelen koken de eieren in het mengsel!

* Verwarm je oven voor tot 160C.

* Doe de geklutste eieren nu bij het afgekoelde honing mengsel en mix totdat alles goed is gecombineerd. Voeg nu het gezeefde meel toe en mix weer totdat het een mooi geheel is.

* Schraap nu de mix in je voorbereidde vorm en bak het geheel af in 60-65 minuten, of totdat je caketester er schoon uitkomt.

* Laat de cake nu 5 minuten afkoelen en zet hem dan op je cakerooster. Verwarm ongeveer 50 gr  honing in een pannetje en bestrijk hiermee voorzichtig de cake.

* Deze cake kan 4-5 dagen bewaard worden mits goed afgesloten in een doos of trommel.


                                        Enjoy your cake!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...