zondag 9 november 2014
Conny's Appel en Bramen Crumble
Conny's Appel en Bramen Crumble
Boodschappen:
100 gr patent bloem
25 gr havermout
60 gr fijne kristal suiker
60 gr zachte boter
300 gr appels (geen zachte)
1 doosje bramen ontdooid uit de supermarket vriezer (of 125 gr verse)
30 gr riet suiker
30 gr boter
1/4 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille extract
Handje amandelschaafsel
Ijs of slagroom om erbij te serveren (optioneel)
* Verwarm je oven voor op 190C. Nadat je je appels hebt geschild en in blokjes gesneden. Doe de eerste 3 ingrediënten in een kom en roer de boter erdoor met je handen totdat je grove broodkruimels hebt.
* Doe de boter en de rietsuiker in een saus pan en roer totdat het een beetje gecaramelliseerd is. Doe de appel stukjes erbij en roer 2 minuten. Doe de kaneel en de vanille erbij en daarna de bramen. Roer niet te veel, want dan gaan de bramen stuk.
* Doe het fruit in een ingevette ovenschaal en bestrooi dan de crumble eroverheen. Strooi er nog een handvol amandelschaafsel overheen. Zet het geheel in je voorverwarmde oven en bak het af in 25 minuten totdat het schaafsel een mooie kleur heeft gekregen.
* Serveer het in schaaltjes met slagroom of ijs. Of alleen.
"Veel Bakplezier"!!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten