zaterdag 8 november 2014

Walnoot Brood uit Frankrijk

Walnoot Brood uit Frankrijk


Traditioneel hoort dit brood bij een volle kaasplanck en een goed gevuld glas wijn.

Moeilijk is het allerminst, je moet alleen geduld hebben.

Boodschappen:

350 gr volkoren meel
200 gr witte bloem plus extra om te bestuiven
7gr. zakje kant en klaar gist
1 en een 1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 eetlepel walnoot olie
150 gr grof gehakte walnoten

* Meng de eerste 5 ingrediënten in een grote kom en maak een kuil in het midden. Roer 350 ml net tegen het lauwe aan water en de walnootolie in het kuiltje. Kneden maar. Vooeg tot 100ml water extra toe als het te droog is net totdat het een mooie zachte bol is geworden.

* Doe de bol deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed 5-8 minuten, totdat het zacht is en elastisch. Maak er een mooie bal van.

* Wrijf een schone kom in met olie. Doe de deegbol in de kom, bedek met plastic folie en laat het ongeveer 2 uur staan, totdat het verdubbeld is in grootte. Ondertussen doen we bakpapier op de bakplaat of bestuiven de bakplaat in met bloem.


* Sla het deeg inelkaar, haal het uit de kom en doe het op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het even voor 1 minuut. Sla het plat en maak er een vierkant van. Strooi de walnoten erover. Blijf even door kneden totdat alle walnoten zijn opgenomen.

* Snijdt het deeg doormidden en vorm 2 mooie ballen. Leg ze op de bakplaat en plet ze. Leg er een theedoek over en laat 15 minuten rijzen.

* Verwarm ondertussen je oven voor tot 220C.



* Bestrooi de broden lichtjes met bloem en snijdt er 5 mm diepe vierkanten in.
* Bak de broden voor 10 minuten. Zet dan de oven terug op 190C. en bak verder af voor 25-35 minuten totdat de broden hol klinken als je op de onderkant klopt. Leg ze op je cakerooster om af te koelen.



                                                        "Veel Bakplezier" !!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...