Pecan Pie
Boodschappen:
Voor de bodem:
175 gr patent bloem
15 gr poeder suiker
75 gr boter in blokjes
1 groot ei geel
1 eetlepel water
Voor de Vulling:
25 gr zachte boter
175 gr licht bruine suiker
3 grote eieren
200 ml Maple Syrup (De Tuinen)
1 theelepel vanille extract
150 gr Pecan noten ongezouten.
* We gaan eerst de bodem maken: De bloem en de suiker mengen, dan de boter erbij en kneden totdat het broodkruimels zijn. Roer dan het eigeel erdoor en het water en kneed tot een bal.
* Zet de deegbal in plastic folie weg in de ijskast. Ongeveer 30 minute.
* Verwarm je oven voor tot 200C.
* Rol je deeg uit op een met bloem bestoven werkblad dat past in je 23cm ronde pie vorm met losse bodem.
* Leg de bodem er netjes in en prik met een vork over de bodem. Beleg met alufolie of bakpapier en vul met bakbonen. Bak de bodem nu blind voor 15 minuten. Haal dan de bakbonen eruit en zet de bodem terug in de oven voor nog eens 5 minuten. Haal de bodem uit de oven en zet de temperatuur van de oven op 180C.
* Nu maken we de vulling: Meng de boter met de suiker, doe de eieren, de maple syrup en de vanille extract erbij. Mix goed.
* Zet de pie vorm op een bakplaat voor lekkage, doe de pecans erbij en giet de vulling in de bodem. Bak het nu af in een voorverwarmde oven (op de juiste temperatuur) voor 30-35 minuten totdat het vaster is geworden.
* Laat het iets afkoelen en server warm met ijs of room.
"Veel Bakplezier"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten