woensdag 11 maart 2015

Abrikozen Kokos Kruimel Plaat Taart uit Californië







Dit is een zeer eenvoudig maar een heerlijk "huiselijk" recept. Ook lekker in de lunchbox of gewoon bij de koffie.


165 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker
1 ei (L)
1/2 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
1/4 theelepel bakpoeder
100 gr gemalen kokos (Conimex)
50 gr gehakte walnoten
1 blik abrikozen in maantjes gesneden (delmonte 420 gr.)

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en/of beleg je bakvorm 33 x 23 cm ongeveer met bakpapier. In een grote kom mengen we de suiker en de zachte boter tot een crème. Doe er het ei en de extract bij. In een kleine kom mengen we de bloem en de bakpoeder, meng dit bij het botermengsel en mix goed. Roer er de kokos en walnoten doorheen.



2. Druk 2/3 van dit mengsel op de bodem van je bakvorm. Strooi de abrikozen eroverheen en verkruimel de rest van het mengsel erover. Bak het in 30-35 minuten af totdat het mooi goudbruin is. Laat de cake volkomen afkoelen in de bakvorm. Snijdt er daarna mooie vierkantjes van.



                                   "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...