zondag 15 maart 2015

Chocolade Cake zonder ei, boter en melk uit Ohio

 




Ok. Heel eerlijk gezegd is dit alleen waar voor de chocolade cake zelf. Als je de topping erover doet gaat dat natuurlijk niet op. Maar op zich is de cake alleen heerlijk, dus proberen maar! Je kunt ook vanille pudding poeder ipv chocolade gebruiken.

Prep: 15 minuten, bakken 45 minuten, afkoelen 60 minuten. Genoeg voor 12 tot 15 personen.

Ingrediënten voor de chocolade cake:

420 gr patent bloem
200 gr suiker
45 gr cacao (blooker Amsterdam)
2 theelepels baksoda
1 theelepel zout

500 ml water
125 ml koolzaad olie (hollands goud) of zonnebloemolie
2 theelepels azijn
2 theelepels vanille extract


En voor de frosting:
250 ml koude melk
1 pakje Dr Oetker klop pudding, chocolade (maar vanille kan ook prima!
250 ml bekertje koude Zaanse Hoeve slagroom al geklopt (in een vetvrije kom)

1. Verwarm je oven op 180C. Spray en bekleed je bakplaatvorm 33 x 23 cm ongeveer, met bakpapier. Repen zijdelings erin werkt het makkelijkst.
In een grote kom doen we eerst de droge ingrediënten bijelkaar en voegen dan de natte eraan toe.

2. Giet dit in je bakvorm en bak de cake in 40-45 minuten af. Of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake op je cakerooster afkoelen.



3. Wil je er Frosting over: Mix dan de puddingpoeder met de koude melk, ongeveer 2 minuten. Mix dan de geslagen room erdoor. Als je voelt dat het wat aan het opstijven is smeer je een mooie dikke laag over de chocolade cake. Zet hem dan weg in de ijskast totdat de frosting mooi is opgesteven.

4. Snijdt er na een paar uur mooie blokjes van.

                                Bak Ze!


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...