donderdag 26 maart 2015

Citroen Cake uit Wyoming




Een heerlijke frisfrups frisse citroen cake die snel gebakken is als je visite krijgt, maar ook heerlijk is om te geven.

Prep: 10 minuten Bakken: 45 minuten en dan nog afkoelen, de cake geeft ongeveer 12 plakjes.

Nodig:

115 gr zachte boter
200 gr suiker
2 eieren (L)
1 eetlepel citroen rasp
2 eetlepels citroensap
210 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1/8 theelepel zout
125 ml melk

Voor de citroen glans:
55 gr poedersuiker
2 eetlepels citroensap

1. Verwarm je oven voor tot 180C en spray/bekleed je cakevorm met bakpapier.

2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker. Mix 2 minuten. Voeg de eieren, citroen sap, en rasp toe. Mix 2 minuten. Combineer de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit om en om met de melk toe bij het boter mengsel totdat alles goed is gecombineerd.

3. Giet dit mengsel in je cakevorm en bak hem in 45 minuten af. Of totdat je caketester er schoon uitkomt.
In de tussentijd mengen we de poedersuiker met het citroensap. Als de cake klaar is halen we hem meteen uit de vorm en zetten hem op je cakerooster. Leg een stuk bakpapier onder je rooster. We druppelen meteen de glazuur over de cake heen. Laat de cake afkoelen of serveer warme plakken.


                                "Bak Ze"!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...