zaterdag 14 maart 2015

Stoof Peertjes Kaneel Cake met Apple Pie Spices uit Nederland



Verzin eens wat, dacht ik. Nou, hier is mijn uitprobeersel. Maar ik zag hem al snel verdwijnen. Op visite. Bij de thee. In Amsterdam.


Ingrediënten:

* 200 gr fijne kristal suiker
* 270 gr patent bloem
* 1 eetlepel bakpoeder
* 1/2 theelepel zout
* 1 theelepel Apple Pie Spices

* 1 ei (L), al geklopt
* 250 ml Karnemelk
* 100 ml koolzaadolie (hollands goud) od zonnebloem olie


* Glazen pot 560 gr Stoof Peren, uitgelekt en in maantjes gesneden.
* Kaneel suiker: 1/2 eetlepel en 1/2 theelepel gemalen kaneel, en 70 gr fijne kristal suiker.

* Apple Pie Spices maken: 4 theelepels kaneel
                                       2       ,,     nootmuskaat
                                       1       ,,     kardemom


1. Verwarm je oven voor op 180 gr. Spray en beleg je cakevorm met bakpapier.

2. Doe de eerste 5 ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Doe de laatste 3 natte ingrediënten bij elkaar in een kleinere kom. Mix het samen, niet te lang, snel en kort.

3. Vul voor de helft je cakevorm met de kaneelsuiker er overheen gestrooid, vul dan de rest van het mengsel erbovenop. Trek met een mes lange lijnen door je cakevorm. Steek de Peer maantjes er recht overeind in.

4. Bak de cake af in 60-65 minuten, of totdat je caketester (cocktail prikker) er schoon uitkomt. Laat hem in de cakevorm 10 minuten afkoelen voordat je hem op je cakerooster zet om verder af te koelen.


                           Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...