donderdag 12 maart 2015

Bananen Cake met stukjes Chocolade en Walnoot uit Minnesota





Ik hoorde van iemand dat als je dit recept hebt geproefd je geen ander meer wilt gebruiken.
Ik weet het niet, elke smaak is anders. Ik heb er stukjes walnoot in gedaan, ongezouten gemengde nootjes kan ook wel. En karnemelk i.p.v. gewone melk, dat maakt een cake nog luchtiger. Heerlijk bij een kom koffie!


Ingrediënten:

115 gr zachte boter
250 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
2 medium overrijpe bananen, geprakt
60 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract

280 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout

130 gr ongeveer,  chocolade stukjes, rondjes, druppels
30 - 35 gr gehakte walnoten (of andere ongezouten nootjes)


1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray/Beleg je cakevorm met bakpapier.

2. In een grote kom mixen we de boter met de suiker totdat het kruimelig is. 1 voor 1 mixen we er een ei doorheen, totdat ze goed zijn gecombineerd.  Doe de geprakte bananen de karnemelk en de vanille  extract erbij. Het ziet er een beetje raar uit maar dat is niet erg. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en baksoda en zout. Mix dit door het natte mengsel. Vouw de chocolade stukjes en walnootjes door.

3. Giet het mengsel in je cake/bakvorm. Bak de cake in 60-65 minuten af, of totdat je caketester er schoon uitkomt.  Laat de cake 10 minuten in de cakevorm afkoelen voordat je het bakpapier eraf haalt en hem op je cakerooster zet om volledig af te koelen. Alhoewel een beetje warm ook wel lekker is.

4. Snijdt lekkere dikke plakken. Of anders 16 plakjes.


                                        "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...