zondag 8 maart 2015

Roze of Blauwe Plaat Taart uit Peas Pottage

 
 
 

Roze of Blauwe Plaat Taart uit Peas Pottage

Deze taart moet een nachtje in de ijskast zodat het bovenlaagje mooi hard kan worden. Daarna kun je hem in mooie vierkante blokjes snijden!

Ingrediënten:

300 gr zachte boter
120 gr fijne kristal suiker
2 theelepels vanille extract
1 groot eigeel
500 gr patent bloem
400 gr Frambozen Jam voor de Roze en
voor de Blauwe taart 400 gr Bosbessen Jam
500 gr poedersuiker (iets meer dan 2 bussen)
Roze of Blauwe voedingskleurstof

1. Verhit je oven voor tot 180C. Spray of beleg een bakvorm van 20 x 30 cm ongeveer met bakpapier. ( 2 lengtes overdwars gaat het beste).

2. Meng de boter met de suiker en de vanille en het eigeel in een grote kom en mix alles met je mixer totdat het goed is gecombineerd.
Roer met een houten lepel en een kruimel zout de bloem erdoor. Daarna met je handen om alles samen te brengen en een kruimelig deeg te verkrijgen.

3. Druk de helft in de bodem van je bakvorm en druk het ietwat glad. Smeer nu de jam erover maar laat ongeveer 1 cm aan de zijkanten over. Verkruimel nu de rest van het deeg erover en druk het iets aan. Het zal er een beetje vlekkerig uitzien maar dat is niet erg want de suikerlaag komt eroverheen. Bak hem nu in 35 minuten af totdat hij er lichtbleek goud uitziet. Laat de cake in de vorm afkoelen.

4.  Zodra de cake is afgekoeld, zeven we de suiker in een grote kom en roeren er 100ml water met ietsje kleurstof erin totdat het een lobbige massa is geworden. Giet dit over de cake heen en houdt de bakvorm schuin en heen en weer totdat alles is bedekt met de suikerlaag. Druppel nu snel de gewenste kleurstof over de cake en trek met een tandenstoker strepen en krullen om de cake leuke vormen te geven. Zet de cake nu een nacht in de ijskast en snijdt hem in blokken. De cake kan tot 5 dagen in een koekblik of doos bewaard worden.


                                              "Bak Ze"!
Peen of Neen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...