woensdag 18 maart 2015

Koffie Créme Cupcakes uit Petersfield


Heerlijke koffie cupcakes met instant espresso



Ingrediënten voor 12 cupcakes:

110 gr zachte boter
110 gr licht bruine suiker
110 gr zelfrijzend bakmeel
kruimeltje zout
2 eieren (L)
3 eetlepels koude espresso koffie

Voor de botercréme:

110 gr zachte boter
2 eetlepels instant espresso poeder gemengd met 2 eetlepels warme melk, afgekoeld
225 gr poeder suiker ( 1 bus is 250 gr)

Om te decoreren: Alles mag

1. Verwarm je oven voor tot 180C. Zet 12 papieren cupcake bakjes in je muffin tray.

2. Doe alle eerste 6 ingrediënten in een grote kom en meng totdat alles goed is gecombineerd.

3. Vul de cupcake bakjes met de mix en bak ze in 20 minuten af. Laat ze eerst 5 minuten in je muffin tray afkoelen voor je ze op je cake rooster zet.

4. Voor de boter créme mixen we de boter met de koffie en zeven dan de poedersuiker erdoor. Mix totdat het glad is.

5. Doe de créme in een spuitzak of smeer met een spatel de créme op de afgekoelde cupcakes. De boter smelt op warme cupcakes.

6. Versier naar hartelust!


        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...