maandag 17 oktober 2016

Bruine & Witte Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery


Het deeg van deze koekjes moet op zijn minst 6 uur in de koelkast! Ik heb het deeg gisteravond in elkaar gedraaid en kon vanochtend dus gelijk aan de slag! Je moet er wel bij blijven,  de "witte" koekjes worden al snel te bruin! Dit recept is voor ongeveer 60 koekjes.

Nodig:

115 gr zachte boter
150 gr witte basterd suiker
1 eigeel (l)
65 ml melk
1 theelepel rum- extract
280 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
33 gr ongeveer chocolade gesmolten
fijne kristal suiker

1. In een kom mengen we de boter, suiker, eigeel, melk en rum extract totdat het een smeuïge massa is.
2. Meng de bloem, bakpoeder en de baksoda ; meng dit rustig bij het suikermengsel.
3. Verdeel het deeg in 2. (Ongeveer 315 en 315 gr) Roer in de ene helft de gesmolten chocolade.
4. Maak van de deeghelften een worst van 4 cm rond.
5. Rol de worsten door een laagje suiker en pak ze in, in een stuk plastic folie. Leg beide rolletjes in de koelkast. Minstens 6 uur.

6. Verwarm je oven voor op 175C.  Zet een kommetje suiker neer om de plakjes in te dopen.
7. Snij met een scherp mes de koude rollen in plakjes van een halve centimeter. Doop 1 kant van het plakje in de suiker en leg ze dan met een redelijke afstand van elkaar op je ingevette bakplaten. (Ik gebruik altijd Baukje bakspray).
8. Bak ze nu 10 tot 12 minuten af en leg ze dan meteen op je cakerooster om af te koelen en hard te worden.  Het moeten knapperige koekjes worden.

                                       "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...