zaterdag 8 oktober 2016

Peren en Gemberkoek Pecan Cake uit Steeple Bumpstead


Peren (of Appel) Gemberkoek Cake voor ongeveer 12 personen. Voorbereiden: 30 minuten, Bakken: 50 minuten ongeveer.

Nodig:

150 gr ongezouten boter
150 gr licht bruine basterd suiker
150 gr golden syrup (AH) (Bij de jam afd.)
200 ml melk

250 gr patent bloem
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
2 geklopte eieren (L)
75 gr grof gehakte ongezouten pecan nootjes (AH) bij de nootjes en chips (Bij de bakafdeling zijn ze duurder)

2 bolletjes chinese stemgember in kleine stukjes
2 Peren (of appels) in grove stukken

Mascarpone om erbij te serveren (optioneel)

Doen:
1. Bekleed je cakevorm en hak de pecan nootjes en de gember fijn. Snij de Peren (of appels) in grove stukken. Zet je oven op 180C.

2. Doe de boter, suiker en golden syrup in een steelpannetje en laat het smelten. Giet dan de melk erin en laat het afkoelen. (Wel even roeren) Zet weg.

3. Zeef de bloem met de kruiden en bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet de afgekoelde suikermix in de kom. Met een houten pollepel roeren we alles goed door elkaar. Vouw er dan de eieren, pecans, stemgember en Peren (of appels) doorheen.

4. Giet dit dunne beslag in je cakevorm en bak het in ongeveer 50 minuten af of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Zet hem dan op je cakerooster om helemaal af te koelen. Serveer warme of koude plakken met eventueel een klodder mascarpone.

                              "Bak Ze"!!!

Vergeet niet Conny Bakes te "liken"op Facebook!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...