woensdag 26 oktober 2016

Witte Chocola en Cranberry Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery



Zachte en "Chewey" Boterige Koekjes gevuld met witte chocolade en cranberries. Dit recept is voor ongeveer 50 koekjes.

Nodig:
115 gr ongezouten zachte boter
135 gr licht bruine basterd suiker
1 groot ei
1 en een 1/2 theelepel vanille extract
230 gr patent bloem
1 en een 1/2 theelepel Maïzena
3/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
Ongeveer 130 gr witte chocolade stukjes ( bv een reep in stukjes gehakt)
100 gr gedroogde cranberries

Doen:
In een kleine kom mengen we bloem, maïzena, baksoda en zout.
In een grotere kom mengen we de boter en de suiker totdat alles goed is gecombineerd. Meng de ei en de vanille erdoor heen. Mix weer goed.
Zet de mixer op een lagere stand en meng het bloem mengsel erdoor heen. Het deeg is dikkig.
Voeg de chocolade stukjes en de cranberries toe. Mix een paar seconden om samen te voegen.
Doe plastic folie om de kom en zet het deeg ongeveer 2 uur in de koelkast.

Verwarm je oven op 175 C. - 180C. en leg bakpapier op je koekjesplaten (Ik heb de Ikea bakplaten).
Haal het deeg uit de koelkast en laat het 5 minuten staan.
Met een lepel halen we bolletjes deeg uit de kom die rond de 14-15 gr. wegen.  Als je grotere koekjes wilt hebben verdubbel je dit gewicht. Deze balletjes leggen we met gepaste afstand van elkaar op de koekjesplaten.
Bak de koekjes in 8-9-10 minuten (ken je oven) totdat ze een licht goud randje hebben. De koekjes zijn erg zacht dus laat ze op de koekjesplaat liggen. Zo'n 5-10 minuten voor je ze op je cakerooster helemaal laat afkoelen. Nu kun je er b.v. nog voor de sier wat extra witte stukjes chocolade opdrukken als je wilt.




                                                            "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...