zondag 16 oktober 2016

Stekelvarken Chocolade Cake van Conny Bakes


Vandaag een heerlijke Chocolade Cake gebakken! Met stekels! Je kunt er zoveel stekels naar eigen keuze insteken.

Nodig:
115 gr zachte boter
150 gr witte basterd suiker
3 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
105 gr patent bloem
40 gr blooker cacoa
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels melk
30 gr amandelmeel

Voor het choco laagje:
130 gr chocolade
57 gr zachte boter

Voor de stekels: 1 bakje garneer amandelen (AH) gesneden


1. Verwarm je oven op 165C. Zet je cakeblik klaar met spray/boter en bakpapier. In een kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix goed door. Meng de bloem met de cacao poeder en het bakpoeder. Roer dit om en om met de melk en vouw dan het amandelmeel erdoor. Giet in je cakevorm. Maak de bovenkant iets recht. Bak de cake in 40-45 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de cakevorm. Zet hem dan op je cakerooster om volledig aftekoelen. Zet hem daarna met rooster en al bovenop een bakplaat om de chocolade druppels op te vangen.

2. In een kleine zware steelpan combineren we de boter met de chocolade. Roer, op een laag vuur tot het fluweel glad is geworden. Giet dit chocolade mengsel over de afgekoelde cake en laat het laagje hard worden. Steek nu de amandel stekels er naar eigen keuze in.

                                    "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...