dinsdag 18 oktober 2016

Choco - Sinaasappel koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery



Ontzettend lekkere koekjes. Blijf er wel bij want ze worden snel TE bruin. Oh ja, en het deeg moet 6 uur of een nachtje in de koelkast. Anders is het niet te snijden, het is erg lastig deeg om te vormen.

Nodig:
150 gr zachte boter
200 gr witte basterd suiker
2 eieren (L)
1 theelepel Sinaasappel extract ( Dat heb ik niet dus heb ik er een extra theelepel sinaasappel rasp ingedaan)
315 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
1 1/2 theelepel sinaasappelrasp
ongeveer 30 gr fijn gesneden chocolade stukjes

1. In een kom mengen we de boter en de suiker, de eieren en het sinas extract (of 1 theelepel sinaas rasp)tot een créme.
2. Meng de bloem met de bakpoeder, baksoda en de sinaasrasp ( 1 1/2 theelepel), doe dit langzaam bij het suiker mengsel. Roer de chocolade erdoor. Het is nu plakkerig deeg.
3. Pak een stuk bakpapier en leg het deeg hierop. Gebruik het papier om een 4cm dikke rechthoek te vormen met een omtrek van ongeveer 5cm.

Hier zie je ongeveer hoe het uit de koelkast komt en het bakpapier eraf is gehaald.

4. Leg de rechthoek of hoeken in de koelkast, minstens 6 uur zodat het goed hard kan worden. Dek het af.
5. Verwarm je oven op 175C. Plaats de gesneden plakjes van iets minder een 0,5 cm op een ingevette bakplaat. Houdt wat ruimte ertussen want ze lopen uit.
6. Bak ze vanaf 8-9 minuten tot 10-11 minuten af. (Ken je oven!)
7. Haal ze met een houten of metalen spatel van de bakplaat af en leg ze voorzichtig op je cakerooster. Laat ze nu hard worden. Ze mogen niet TE hard zijn. Dit recept moet ongeveer voor 60 koekjes zijn, maar er zijn er tijdens het bakken een paar gesneuveld door mensen die door mijn keuken heen liepen.

                "BAK ZE"! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...