woensdag 19 oktober 2016

Perzik Anders Om Cake uit de Kitchencourtlane Bakery



De keuken ruikt heerlijk naar zoete Perziken!!!

Nodig:
Een 23 cm vierkant cakeblik.
Voor de onderkant (straks de bovenkant):
58 gr boter
100 gr licht bruine basterd
1 blik uitgelekte perziken in schijfjes gesneden.

Voor de cake:

76 gr zachte boter
200 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
210 gr cakemeel (ik ben hier van mijn geloof gevallen sorry)
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
125 ml melk
1 eetlepel geraspte citroen schil
Slagroom, optioneel

1. Verwarm je oven op 175 C. Doe de boter in de bakvorm en smelt dit in de oven. Roer de bruine suiker erdoor en verdeel dit een beetje netjes in de bakvorm. Leg de schijfjes perzik over dit mengsel heen en zet weg.
2. Cake: Mix de boter en de suiker tot een smeuïge créme. Doe 1 voor 1 de eieren erbij en mix totdat alles goed is gecombineerd.
3. In een andere kom mengen we het cakemeel, bakpoeder en kruiden. Roer om en om met de melk bij het suikermengsel. Roer met een spatel of lepel de citroenrasp erdoor. Giet dit beslag over de perziken en vergeet de hoekjes niet.
4. Bak de cake 40-45 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.  Laat de cake 2 minuten in de bakvorm staan. Plaats er een passend bord of cakestandaard op en draai alles om. Laat het geheel zo 2 minuten staan voor je de cakevorm er voorzichtig af haalt.
5.  Serveer warm of koud met slagroom als je wil.

                                    Bak Ze !!!!


U ziet: Ik was heel even de weg kwijt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...