vrijdag 14 oktober 2016

Nijntje taart uit de Kitchencourtlane Bakery



Een Nijntje taart maken:
Eerst bakken we 4 traybakes:

 
 
1 Vanille beslag verdelen we over 2 traybakes
 


Hetzelfde doen we van 1 Chocolade beslag:

Dus Nodig:

Voor de vanille traybakes:

225 gr zachte boter
225 gr witte basterd suiker
275 gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder
4 grote eieren
4 eetlepels melk

Alles in 1 kom mengen totdat alles goed is gecombineerd en in de traybakes verdeeld bakken op 180C. Ongeveer 35-40 minuten.

Voor de chocolade traybakes:
4 afgestreken eetlepels blooker cacoa en 4 eetlepels heet water mengen en af laten koelen.

225 gr zachte boter
225 gr witte basterd suiker
275 gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder
4 grote eieren
1 eetlepel melk

Alles in een kom mengen totdat alles goed is gecombineerd en het beslag verdeeld over 2 traybakes afbakken in 180C. Ongeveer 35-40 minuten.

Alle traybakes 5 minuten af laten koelen en dan de cakes er ondersteboven op je cakeroosters volleding aflaten koelen.

Ondertussen maken we de botercréme voor de tussen lagen.

Nodig:
150 gr zachte boter
2 eetlepels melk
500 gr poedersuiker
evt. een kleurtje

Alles goed mengen totdat het een smeuïge créme is.




We zetten de opgestapelde traybakes koel weg zodat hij goed kan uitharden. Ik heb hier zoals je ziet ook de botercréme bovenop de traybakes gesmeerd, echter doe maar niet! Met het bekleden met de American Frosting ging het mis omdat de frosting iets warm was smeerde de boter ietsje uit.

Voor de oogjes en het snoetje van Nijntje hebben we zwarte fondant uitgerold en met een stekertje de oogjes uitgedrukt. Ik had een klein rond stekertje ovaal gebogen. Met een pizzasnijder heb ik de reepjes gesneden. Op een laagje maïsmeel op een bordje heb ik ze weggezet om uit te harden.




Van een A4tje heb ik een Nijntje geschetst en uitgeknipt om als mal te gebruiken voor het uitsnijden van de harde cake. Weet u nog? Vroeger had Nijntje wat scherpere oortjes. Nu is het wat ronder.


Met een diep scherp mes snijden we Nijntje uit de traybake. De kruimels ruimen we goed op. Ik heb met een eierborsteltje de kruimels tussen de oortjes weg gehaald. Op een schoon werkblad gaan we de American Frosting op Nijntje smeren.

American Frosting:

Nodig: 2 grote eiwitten
350 gr witte basterd suiker
4 eetlepels water
en als je het kunt krijgen ( Marks & Spencer)
1/4 theelepel Cream of Tartar.
Dat laatste is eigenlijk om de frosting mooi wit te krijgen.

We doen alle ingrediënten in een schone glazen kom op een pan met heet water en gaan dit 12-15 minuten lang kloppen. Doorzetten! Dit mengsel droogt snel dus met het uitsmeren over Nijntje moet je een beetje doorwerken.
Als Nijntje helemaal is ingesmeerd leg je de oogjes en het snoetje erop. Zet de cake, als je tevreden bent, op een koele plek om uit te drogen maar niet in de koelkast!

Als je niet tevreden bent met het eerste resultaat, breng dan nog een laag American Frosting over de cake aan. Succes! en Bak Ze!

Mocht het je allemaal boven je Nijntje pet groeien, bestel haar dan maar bij mij!





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...