zondag 2 oktober 2016

Engelse Amandel Frambozen Taart

 


Dit is een taart met een short crust pastry, amandelmeel en frambozen jam.

Voorbereiding is ongeveer 1-2 uur, het bakken en afkoelen ongeveer 30 minuten tot 1 uur. In totaal ben ik er 3 uur mee bezig geweest. Voor deze taart heb je een 23cm ronde gerande bakvorm met losse bodem nodig. En een spuitzak (klein)



Nodig: 4 eetlepels frambozen jam

Voor de taartbodem:
225 gr  patent bloem
150 gr boter, (koude)
25 gr poedersuiker
1 groot ei, geklopt

Voor de vulling:
150 gr zachte boter
150 gr witte basterd suiker
150 gr amandelmeel
1 groot geklopt ei
1 theelepel amandel extract

Voor de Suiker toplaag:
300 gr poedersuiker ( in 1 bus zit ongeveer 250 gr)
1 theelepel amandel extract
roze kleurstof

1.  Doe de bloem in een kom en wrijf de boter erdoor totdat je broodkruimels hebt. Roer de poedersuiker erdoor. Doe het ei erbij en 2 eetlepels koud water. Mix tot een zacht deeg. (Het is wel een beetje plakkerig).

2. Op een licht bestoven werkblad rollen we het deeg uit tot een dikte van een euro. Bedek hiermee de bodem van de bakvorm en ze het 30 minuten weg in de koelkast.

3. Zet je oven op 200C. Leg een vel bakpapier op de deeglaag en vul het met keramische bakbonen. Bak het geheel "Blind" af in zo'n 15 minuten. Haal het uit de oven, verwijder het papier met de bonen, snij de overstekende rand eraf met een klein scherp mes en prik wat gaten in de bodem met een vork. Bak het nogmaals 5 minuten om iets uit te drogen.
Zet dan weg om 5 minuten af te koelen.

4. Doe de 4 eetlepels jam op de bodem. Créme de boter met de suiker totdat het een lichte kleur heeft.  Voeg het amandelmeel, ei en extract toe en mix goed door. Lepel dit mengsel in de gebakken vorm en maak de bovenkant iets glad met je paletmes.

5. Zet je oven op 180C. Bak de taart af in zo'n 25-35 minuten totdat het goudbruin is en je caketester er schoon uitkomt. Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen in de bakvorm.

6. Voor de suiker toplaag doen we de poedersuiker in een kom en voegen 1 eetlepel extract en ongeveer 3 eetlepels koud water toe om een mooie romige, stroperige icing te krijgen. Haal 3 eetlepels uit dit suikermengsel en doe het in een ander kommetje en voeg roze kleurstof toe. Lepel dit in een kleine spuitzak met een kleine spuitmond of knip een klein stukje af.

7 Als de taart helemaal afgekoeld is kun je de witte suiker -laag op de taart lepelen en uitsmeren. Spuit roze paralelle strepen over de witte laag en trek dan met een cocktailprikker lijnen, (in een hoek van 90 graden) om een gevederd effect te krijgen. U ziet op de foto dat mijn witte suiker-laag iets te dik was en de taart niet voldoende afgekoeld. Zodoende heb ik er maar een rastertje van gemaakt. Volgende keer beter!



8. Haal de taart uit de vorm en presenteer op een taartschotel.

                                    "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...