maandag 22 mei 2017

Abrikozen & Blauwe Bessen Crumble Cake uit Canterbury



Nodig:
200 gr zachte ongezouten boter
225 gr licht bruine basterd suiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
3 geklopte eitjes (large)
2 eetlepels melk
150 gr vanille yoghurt
300 gr abrikozen uit blik, (halve)
225 gr blauwe bessen

Voor de Crumble:
25 gr boter

3 bolle eetlepels zelf rijzend bakmeel
3 eetlepels riet suiker
1 theelepel gemalen kaneel

1. Neem een bakblik met hoog opstaande rand (ongeveer 21x30 cm) en beleg met een vel bakpapier. Verhit je oven voor op 175 C. Mix de eerste 6 ingrediënten tot een glad beslag.  Giet het beslag in je bakvorm en bak 25 minuten tot het bijna gaar is.
2. Maak ondertussen het fruit klaar en zet de yoghurt dichtbij.  Maak de crumble door alle ingrediënten met je vingers tot broodkruimels te vermengen.
3. Als de cake 25 minuten heeft gebakken, haal hem dan snel uit de oven. Snel werkend, lepel je de yoghurt over de cake. Strooi het fruit erover, bedek met de crumble. Zet de cake terug in de oven en bak hem helemaal af in 15-20 minuten totdat je cake tester er schoon uitkomt. Serveer warm als toetje of afgekoeld en in blokjes gesneden bij een kop thee. (of koffie).


                                                "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...