zaterdag 20 mei 2017

Blauwe Bessen Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery




Zachte koekjes met een knapperig randje. Met frisse bosbessen (blauwe bessen, cq.Blueberries)

Nodig:
125 gr zachte boter
175 gr suiker
snufje zout
1 zakje vanille suiker
1 ei
200 gr bloem
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
125 gr blauwe bessen

Doen:
1. Verwarm je oven op 175C. Bekleed 2 koekjesplaten (Ikea) met bakpapier. Maak de bessen schoon en droog ze goed af met een schone theedoek of keukenpapier.
2. Meng de boter, de suiker, snuf zout, het ei,  en de vanillesuiker met de handmixer tot het goed is gecombineerd.
3. In een andere kom mengen we de bloem en de bakpoeder en mixen dit bij het eiermengsel. Roer voorzichtig de blauwe bessen erdoor. 
4. Maak balletjes van ongeveer 34-35 gr en verdeel op je koekjesplaten. Laat voldoende ruimte over want de koekjes lopen uit.  Druk de koekjes voorzichtig ietsje plat.
5. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten af (ken je oven!) tot de randjes goudbruin zijn maar het midden nog zacht.
6. Laat de koekjes 5 minuten op de koekjesplaat afkoelen en haal ze er met bakpapier en al vanaf om op je cakerooster verder af te koelen.


                             "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny

Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed! Nodig: 225 gr patent bloem 2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)...