woensdag 10 mei 2017

Klassieke Chocolade Basis Plaattaart uit 1945



Dit recept stond op een blik Hershey's Cocoa in 1945. Ik heb het van een amerikaanse site overgenomen en vertaald naar het Nederlands. Het is een basis recept dus je kunt hem op elke manier en naar hartelust versieren.

Nodig voor 12-15 personen: Prep: 15 minuten, Bakken: 35 minuten.

152 gr zachte ongezouten boter
235 gr fijne kristal suiker
3 eieren (L)
280 gr patent bloem
60 gr cacao (ik gebruik altijd Blooker, Amsterdam)
1 en 1/4 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel zout
335 ml melk

Versieren met o.a. Botercréme, Chocolade Ganache, Fondant etc.

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray of boter je plaattaart vorm in van 30x23 cm. Strooi er daarna bloem in en schudt goed om en door. Klop de overgebleven bloem eruit.
2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker en mixen goed door. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed door na elke toevoeging. Combineer in een andere kom de bloem, cacao, baking soda, en zout. Doe dit om en om met de melk bij het eiermengsel. Mix totdat je een egaal beslag hebt.
3. Giet het beslag in je bakvorm en bak het in 30-35 minuten (sommige ovens 40 minuten) gaar. Check met je satéprikker of hij er schoon uitkomt. Laat de cake even in de vorm staan. (5 minuten) Zet hem dan op je cakerooster.

                              "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...