vrijdag 19 mei 2017

Kurkuma Cake (Sfouf) uit de Kitchencourtlane Bakery


                                            Serveer met eetbare bloemen


Alle ingrediënten zijn bij de Appie te verkrijgen.

Nodig:
1 eetlepel Tahini (potje voor gebruik even goed doorroeren) het is dunne pasta van sesamzaadjes
350 ml kokend water in een Pyrex kan
2 eetlepels hele anijszaadjes
300 gr suiker
375 gr bloem
2 theelepels gemalen kurkuma (of Tumeric)
1 en een halve theelepel bakpoeder (Oetker)
1 en 1/4 theelepel gemalen anijszaad
120 ml plantaardige olie (ik gebruik koolzaadolie)
120 gr ongezouten boter, gesmolten (magnetron)

Doen:
Zet je oven op 180C. Vet met een kwastje je traybake vorm met opstaande rand in (33x23 cm ongeveer) met de Tahini.
Meng kokend water met de anijszaadjes in een Pyrex maatbeker. Zet 5 minuten weg. Zeef dan de zaadjes, vang het water op en roer de suiker door dit anijswater. Gooi da anijszaadjes weg.
Meng bloem, Kurkuma, bakpoeder en de gemalen anijszaad in een grote kom. Met de electrische handmixer mixen we de olie en de boter erdoor. Mix dan het Anijs suiker mengsel erdoor.
Giet het beslag in je ingevette traybake. 
Probeer met een mes de bovenste laag van het beslag in diamant vormpjes te snijden en leg 1 of 2 pijnboompitten in elke diamant.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten af, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt en de cake licht tot goudbruin is. Laat hem in de vorm iets afkoelen voordat je hem op je cakerooster zet.  Snij nu door in diamantvorm en serveer op een mooie schaal of plank.

( Dit recept is vertaald uit het Engels)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...