woensdag 3 mei 2017

Knapperige zoete Pindakaas Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery



Voor ongeveer 32  zoete Koekjes hebben we nodig:

190 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/4 theelepel bak poeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
113 gr zachte boter
210 gr licht bruin basterd suiker
190 gr créme pindakaas (Zonder nootjes)
1 groot ei
1 theelepel vanille aroma
70 gr fijne kristal suiker
90 gr poedersuiker

Doen:
1. Verwarm je oven op 180C. Beleg je koekjesplaten met bakpapier. In een grote kom mengen we de eerste 4 ingrediënten. Zet aan de kant.
2. In een kom mengen we de boter, de suiker en de pindakaas totdat het een geheel is. (2 min) Doe het ei en de vanille erbij. Met de mixer mengen we het bloem mengsel er langzaam doorheen. Totdat alles is gecombineerd.
3. Doe de kristal suiker in een klein schaaltje of kommetje, doe het zelfde met de poedersuiker.
4. Draai balletjes van 20 - 21 gram, rol ze 1 voor 1 door de kristal suiker en daarna door de poedersuiker. Leg ze dan op je koekjesplaten met een tussen afstand van ongeveer 3 cm.
5. Bak de koekjes in 15 minuten af totdat ze nét iets hard zijn aan het randje en de bovenkant gebarsten is. Leg ze voorzichtig met een spatel (Ze zijn zacht!) op je cake rooster.
6. Als de koekjes nog warm zijn doop dan voorzichtig de gebarsten bovenkant even in de poedersuiker en laat ze dan volledig koud en hard worden.

                                         "Bak ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...