maandag 17 maart 2014

Chocolade Bundt Cake


Chocolade Bundt Cake                                 

Voor 12 personen


(Op de foto is duidelijk te zien dat er al flink van gesnoept is!)

Boodschappenlijst:

375 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 eetlepel zout
60 gr cacoa poeder (blooker amsterdam)
110 gr margarine
600 gr fijne suiker (geen basterd)
1 theelepel vanille extract
5 eieren (L)
250 ml melk




Verwarm je oven voor tot 170C. Spray (bakspray) én als je wilt bebloem je Bundt bakvorm.

Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cacoa in een kom en zet weg.
Doe de boter, margarine, suiker en vanille in een grote kom en mix dit totdat het crémig is.

Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij en mix het mengsel na elke toevoeging.
Mix nu het bloem mengsel om en om met de melk bij het eier mengsel. Mix goed om.

Giet nu het mengsel in je voorbereidde Bundt vorm en zet dit in je voorverwarmde oven.
Bak de Bundt Cake voor ongeveer 1 uur en 10 minuten of langer zelfs totdat je cake-tester er schoon uitkomt. Maar prik aan de binnenkant tegen het fluitje aan!

Laat de Bundt cake nu goed afkoelen, iets langer dan 10 minuten. Zet hem dan op je cakerek om verder aftekoelen.
Versier naar hartelust!
 
Deze Bundt bakvorm is de Fleur- de- lis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...