zaterdag 22 maart 2014

Mango & Kokosnoot Cake





Mango & Kokosnoot Cake

Een tropische surprise!




Boodschappen:

Een blik mango in siroop, uitgelekt
200 gr zachte boter (ongezouten)
225 gr licht bruine basterd suiker
4 grote eieren
200 gr zelf-rijzend bakmeel
50 gr gemalen kokosnoot (conimex) zakjes
140 gr Griekse yoghurt


1. Laat de Mango stukken uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijdt ze dan in stukken van 3 cm. Spray en/of bekleed je Brownie vorm (hema) met bakpapier. Gekruist is makkelijkst.
Verwarm je oven voor op 180C.

2. Doe de boter en de suiker in een kom en meng dit tot het een smeuïg geheel is. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Gebruik nu een spatel om de bloem er voorzichtig door te vouwen. Zo ook de gemalen kokosnoot, de mango stukken en de yoghurt.

3. Doe het mengsel in je gereed staande bakvorm. Besprenkel wat extra kokosnoot erover. Bak het geheel nu 35-40  minuten in je voorverwarmde oven, totdat het mooi goudbruin is en je cake-tester er schoon uitkomt.


4. Laat de cake ongeveer 10 minuten in de cakevorm afkoelen voordat je het op je cake-rek zet.

Deze cake smaakt het heerlijkst als hij nog warm is, met een flinke blob yoghurt, maar hij is net zo lekker koud. De cake kun je  tot 3 dagen afgesloten bewaren.



                                                            Veel Bakplezier!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...