dinsdag 18 maart 2014

Zonnige Citroen Cake met Yoghurt en Lemon Curd




Zonnige Citroen Cake met Yoghurt en Lemon Curd




Boodschappen:

200 gr zachte gezouten boter
200 gr fijne kristal suiker
de geraspte schil van 3 schoongeboende grote citroenen en iets bewaren voor decoratie evt.
3 grote eieren op kamer temperatuur
225 gr zelf rijzend bakmeel
50 gr dikke yoghurt (bv griekse of bulgaarse)
2 eetlepels Lemon Curd van bv. Chivers ( Jam afd. AH)
Optioneel: 1 eetlepel blauw maanzaad

Voor het suikerlaagje (optioneel):
sap van 1 en een 1/2 citroen
85 gr gewone suiker
4-5 gebroken suikerklontjes (optioneel) voor decoratie


1. Verwarm je oven voor tot 170C. Spray en/of beleg je cake vorm met bakpapier.
Doe de boter, de suiker en de gerapspte citroen bijelkaar in een kom en meng dit met je handmixer totdat het smeuïg is. Doe er 1 ei bij en meng goed. Doe er 1 eetlepel van het zelfrijzend bakmeel bij en meng weer goed. Blijf dit doen om en om. Uiteindelijk gaat de yoghurt en de lemon curd erbij die je met een spatel goed dooreen roert en er een smeuïg créme mengsel ontstaan is.
Doe het mengsel met je spatel in je voorbereidde cakevorm en zet het in je voor verwarmde oven.
Bak de cake 45-50 minuten of totdat je cake-tester er schoon uitkomt en de cake een mooie gouden kleur heeft.

2. Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de cakevorm. Ik haal hem er dan nog niet uit maar maak gaatjes in de cake met mijn cake-tester. Lepel het suikerlaagje over de cake en in de gaatjes. Laat het minstens 10 minuten hard worden en haal dan de cake uit de bakvorm en laat verder afkoelen op je cake rek.  Decoreer met wat citroen schil.


Deze cake kan tot 3 dagen in een cake bewaardoos goed blijven.


                                                       "Veel Bakplezier"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...