dinsdag 25 maart 2014

Joe's Doughnut Muffins



Joe's Doughnut Muffins



Boodschappen:

170 gr zachte boter
150 gr licht bruine basterd suiker
75 gr  fijne kristal suiker

2 eieren (L)
300 ml half volle melk
1 theelepel vanille extract
450 gr patent bloem
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel hammer baksoda

Voor de toplaag:
175 gr rietsuiker of gewone suiker (geen fijne)
1 eetlepel kaneel
75 gr (magnetron) gesmolten boter

Dit recept is voor 12 Muffins.
Papieren Muffin vormpjes zijn iets groter dan Cupcake vormpjes.


1. Verwarm je oven voor op 180C. Doe papieren muffin vormpjes in je muffin vorm of spray/vet in met bakspray. Doe in een grote kom de boter en de beide suikers bijelkaar en meng dit tot een smeuïg geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Doe er langzaam de melk en de vanille bij. Het ziet er nu raar uit, maar dat komt goed. Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat, kaneel, en baksoda bijeen en roer even goed. Doe dit bij het boter mengsel en meng even goed.

2. Vul de muffins vormpjes 3/4 vol en bak ze 20-25 minuten in je voorverwarmde oven totdat je cake-tester er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen op je cake rek.




3. Maak intussen de toplaag. En smelt de boter in een diep kommetje/pannetje. Dip nu de warme muffins eerst in de gesmolten boter en dip ze dan in de suikerlaag. Laat ze verder afkoelen.


                                                       "Veel Bakplezier"




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...