vrijdag 21 maart 2014

Citroen Thee Brood met Tijm uit Pennsylvania







Citroen Thee Brood met Tijm uit Pennsylvania


Boodschappen:

3/4 cup melk
1 eetlepel gemalen Tijm of  1 theelepel gedroogde Tijm

115 gr zachte boter
1 cup fijne kristal suiker
2 eieren
2 cups patent bloem
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel citroenrasp

Voor het suikerlaagje:

1/2 cup poedersuiker
1 eetlepel citroensap


1. Doe de melk en de tijm in een magnetron veilige kom. Zet het onbedekt in de magnetron en zet de stand op 1á 2 minuten totdat het bubbelt. Doe er iets over heen en laat het buiten bereik van kinderen afkoelen.

2. Verwarm je oven voor op 180C.  Spray of/ en bekleed je bakvorm met bakpapier. Voeg in een grote kom de boter en de suiker samen en mix totdat het goed gecombineerd is. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe en mix na elke toevoeging. Combineer de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg de droge ingrediënten om en om met de Tijm Melk en de botermix bijelkaar. Roer hier nog de citroen rasp en het citroensap aan toe.

3. Giet de mix in je voorbereide bakvorm. Bak nu de cake in je voorverwarmde oven vanaf 40-45 minuten totdat je cake-tester er schoon uitkomt, en de cake een mooie goude kleur heeft. Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je hem op je cake-rek legt om verder af te koelen.

4. Doe de suikerlaag ingrediënten bijelkaar in een kleine kom totdat het een smeuïge massa is.
Druppel en spreid dit over de cake. Versier het voor het serveren met een paar takjes tijm.
Bind er een mooi geel lint omheen als je deze cake kado wilt doen. Extra leuk voor Pasen: doe er wat kleine (chocolade) eitjes bij.





                                                             Veel Bakplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...