woensdag 26 maart 2014

Limoen & Walnoot Cake








Limoen & Walnoot Cake


Boodschappen:

70 gr zachte boter
250 gr fijne kristal suiker
2 eieren
1 limoen waarvan 1 eetl. limoen rasp
en 1 eetl. limoen sap
1/2 theelepel vanille extract
225 gr patent bloem
1 en 1/2 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
115 ml melk
70 gr gebroken walnoten (sla ze stuk in een plastic zakje met je deegroller)


Voor de Limoen glans:

150 gr poedersuiker
1 of 2 eetlepels limoen sap


1. Verwarm je oven voor tot 180C en spray en/of bekleed je cakevorm met bakpapier.
Créme de boter en de suiker samen tot een geheel en voeg daarna de eieren toe. Mix er daarna de limoen rasp en sap doorheen en de vanille extract.
Combineer de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg dit langzaam toe aan de boter/eieren mix, om en om met de melk. Mix goed na elke toevoeging.
Voeg de walnoten toe en roer even om.

2. Giet dit mengsel in je klaarstaande cake vorm en bak het in 50-55 minuten af. Gebruik een cake-tester om te kijken of het er schoon uitkomt. Laat het 10 minuten in de cakevorm afkoelen voordat je het op een cake rek plaatst om verder af te koelen en de limoen glans over de cake te druppelen. (Doe er wat keukenpapier onder).

3. De limoen glans: combineer de suiker en genoeg limoen sap totdat het een druppelbaar consistency heeft. Druppel het over het warme brood. Heerlijk!

Deze cake is goed voor 16 plakken. Het is eenvoudig om deze ingrediënten te verdubbelen.

Het originele recept is met Key Limes, uit de Florida  Keys. Deze zijn echter helaas niet in Nederland verkrijgbaar, dus moeten we het met de gewone klein groene limoenen doen.


                                                              "Veel Bakplezier!"



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...