Gember & Peer Muffins uit Ontario
De stukjes peer maken elk hapje verfrissend en fruitig!
Boodschappen: Voor 18 Muffins
Stevige Cupcake vormpjes (AH)
170 gr licht bruine suiker
50 ml KoolzaadOlie
1 ei (L)
150 ml Karnemelk
400 gr bloem (patent)
1 theelepel bak soda ( dus niet bakpoeder)
1 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 grote of 2 kleine peren. Uitgelekt uit glas mag ook.
Voor de Topping:
75 gr licht bruine suiker
1/4 theelepel gemalen gember
15 gram gesmolten boter
1. In een kleine kom mixen we de suiker, olie en het ei tot het goed gecombineerd is. Mix hier de karnemelk doorheen. In een ander kom combineren we de bloem, baksoda, gember, zout en kaneel. Langzaam voegen we de natte bij de droge ingrediënten en mixen even goed. Het deeg lijkt wel een klein beetje op kauwgom maar dat is juist de bedoeling. Nu roeren we voorzichtig de in stukjes gesneden Peer er doorheen. Verwarm je oven tot 180C.
2. Vul de klaargezette papieren bakjes in de muffin tray nu 2/3 vol. Ik gebruik hier een ouderwetse ijs schep voor. Nu strooien we de Topping over de gevulde bakjes heen.
3. We bakken de muffins in de voorverwarmde oven in 20-22 minuten af, of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten in je muffin tray voordat je ze op je cakerek verder laat afkoelen. Warm serveren is het lekkerst!
"Veel Bakplezier"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten