maandag 7 april 2014

Engelse Appel Kruimel Cake

Engelse Appel Kruimel Cake


Heerlijk warm geserveerd met room ijs


Boodschappen:

200 gr zachte boter
300 gr patent bloem
4 appels
275 gr fijne kristal suiker
1 theelepel gemalen kaneel
4 medium of 3 grote eieren
2 theelepels vanille extract
Poeder suiker (optioneel)

Voor de kruimellaag:

125 gr patent bloem
50 gr fijen kristal suiker
1/2 theelepel gemalen kaneel
60 gr gesmolten boter

Schil, en snijdt de appel kwartjes in schijven van ongeveer 5 mm. Doe ze in een kom en voeg 2 eetlepels van de suiker en 1 theelepel kaneel toe. Roer goed om en zet weg.

Verwarm je oven voor tot 160C. En spray en bedek de bodem van je 20 cm cakevorm met bakpapier.
Doe de zachte boter en de rest van de suiker in een kom en met de handmixer meng je dit tot het licht en smeuïg is. Doe er nu 1 voor 1 de eieren bij en de vanille extract.
Zeef er nu de bloem over en wat zout en vouw dit om en om met een grote metalen lepel.

Doe het mengsel in je voor bereidde cake vorm en druk nu de appelschijfjes verticaal in de cakemix zo ver mogelijk tot aan de bodem. Ze mogen best wel dicht bijelkaar staan om alle schijfjes er in te krijgen.

Maak de kruimel laag:

Mix alle ingrediënten voor de kruimel laag in een kom met een spatel totdat er niet te kleine klontjes ontstaan en strooi dit over de gereed staande cake.


Bak de cake in je voorverwarmde oven. Zo'n 1 en een half tot 1 en 3/4 uur of totdat je cake tester er schoon uitkomt. (prik in het midden van de cake)

Laat de cake 10 minuten in de cake vorm afkoelen voordat je hem op je cake rek laat afkoelen. Maar serveer hem warm of op kamer temperatuur met wat poedersuiker erover gestrooit. (als je wilt).



                                                            "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...